6996015403 Κωστή Παλαμά 51Α, Παλλήνη vagizax@yahoo.gr
hero image

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ;

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ;

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Ο Αμερικάνος ψυχολόγος Abraham Maslow είπε «αν σκοπεύεις να γίνεις οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που είσαι ικανός να γίνεις, τότε θα είσαι δυστυχισμένος όλες τις μέρες της ζωής σου».
 

Η στροφή προς τον εαυτό μας και η γνωριμία μας με αυτόν αποτελεί έργο ζωής. Η αλλαγή προς το καλύτερο γίνεται μονόδρομος. Το να γνωρίζω τον εαυτό μου σημαίνει να ξέρω τι θέλω, ποια είναι τα κίνητρα μου, ποιες είναι οι αρχές μου, οι αξίες μου, τα προτερήματα μου και οι αδυναμίες μου. Η αυτογνωσία είναι μια πυξίδα για την ευτυχία.
 

Η κύρια πηγή δυστυχίας μας προέρχεται από τις εσωτερικές μας συγκρούσεις. Παίζουμε ρόλους για να είμαστε αρεστοί και αποδεκτοί από τους άλλους και δεν σεβόμαστε τις ανάγκες μας. Μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον που από μικρή ηλικία, μας λένε που δεν είμαστε καλοί και τονίζουν τα αδύνατα μας σημεία. Χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας και επικεντρωνόμαστε στις ελλείψεις μας.
 

Όλοι όμως είμαστε μοναδικοί.
 Ποιο είναι αυτό το κάτι που σε ξεχωρίζει από τους άλλους;
 Ποιες είναι οι δεξιότητες σου και τα προτερήματα του χαρακτήρα σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τον στόχο σου;
 Πως θα ήθελες να είσαι αύριο;

 

Ξεχνάμε να δούμε με τα μάτια της φαντασίας μας πως θέλουμε να είμαστε, τι θέλουμε να γίνουμε. Ότι οραματιστεί ο υποσυνείδητος νους ο συνειδητός μπαίνει σε διαδικασία να το υλοποιήσει. Συλλαμβάνεις την ιδέα και την πραγματοποιείς. Έτσι πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Ο Αινστάιν είπε «η λογική σας πάει από το Α στο Β, η φαντασία σας πάει παντού».
 

Αποδεχτείτε την αλλαγή, είναι ένα βήμα εξέλιξης, είναι το όχημα για να γίνετε αυτό που επιθυμείτε.

Πίσω