6996015403 Κωστή Παλαμά 51Α, Παλλήνη vagizax@yahoo.gr
hero image

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;

ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;
 

Αν συνεχίσετε να κάνετε αυτά που κάνατε μέχρι χθες, το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσετε να παίρνετε αυτά που παίρνατε μέχρι σήμερα. Κάποιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει κάτι καλύτερο ή δεν γνωρίζουν πως και τι πρέπει να κάνουν για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
 

Τα συναισθήματα μας και η συμπεριφορά μας όπως και οι αντιδράσεις στο σώμα μας εξαρτώνται από την ερμηνεία που δίνουμε στα μηνύματα που παίρνουμε από τον εξωτερικό και τον εσωτερικό μας κόσμο. Η αντίληψη της πραγματικότητας είναι διαφορετική για το κάθε άτομο. Ο Επίκτητος αιώνες πριν είπε «ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα…» δηλαδή δεν είναι το γεγονός που μας ταράζει αλλά η ερμηνεία που δίνουμε στο γεγονός. Αν η συναισθηματική μας αντίληψη είναι ουδέτερη το συμβάν περνάει απαρατήρητο, αν δώσουμε όμως αρνητική ερμηνεία νοιώθουμε μια σειρά δυσάρεστων συναισθημάτων. Τα συναισθήματα προέρχονται από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε μια κατάσταση.
 

Όταν βιώνουμε οποιοδήποτε γεγονός το επεξεργαζόμαστε με το μυαλό μας και του δίνουμε κάποιο νόημα. Πρώτα σκεφτόμαστε , καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει και μετά νοιώθουμε συναισθήματα.
 

Πως μπορώ να ζήσω καλύτερα; Ποια είναι η λύση; Πως μπορείτε να απελευθερωθείτε από τη συναισθηματική σας φυλακή;

Είναι πολύ απλό οι σκέψεις σας δημιουργούν τα συναισθήματα σας. Τα δυσάρεστα συναισθήματα δείχνουν απλά ότι σκέφτεστε κάτι αρνητικό και το πιστεύετε. Τα συναισθήματα σας ακολουθούν τις σκέψεις σας. Αισθανόμαστε όπως σκεφτόμαστε.

Μπορούμε να έχουμε έλεγχο στις σκέψεις μας ; άλλωστε εμείς τις παράγουμε. Να θυμάστε τα συναισθήματα δεν είναι γεγονότα. Πολλά συναισθήματα βασίζονται σε σκέψεις που έχουν γνωστικές διαστρεβλώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες παράλογες πεποιθήσεις που είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες νευρώσεις στον δυτικό κόσμο. Ανακαλύπτοντας τις πεποιθήσεις μας, μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γνωσιακά μας λάθη μας και μπορούμε να καλλιεργήσουμε ένα εναλλακτικό, ισορροπημένο, ρεαλιστικό τρόπο αντιμετώπισης.
 

Η γνωστική θεραπεία βοηθάει να αλλάξετε τον τρόπο που ερμηνεύεται την πραγματικότητα, να αναγνωρίζετε τα γνωσιακά λάθη, τις παράλογες πεποιθήσεις και να αυξήσετε την ικανότητα σας να ζείτε δημιουργικά. Επιτυχία είναι να κοιτάζεις στον καθρέφτη και να βλέπεις το άτομο που θέλεις να γίνεις.
 

Αυτό που ήσασταν χθες δεν σημαίνει πως αυτό θα είστε και αύριο.

Πίσω